Adidas Brazuca

Beklenenden daha fazla sürprizli bir dünya kupası geçirdik 🙂 Başta 2014 Dünya Kupası Tahminleri yazımda şampiyon olmasını beklediğim İspanya son maçını oynamadan eve dönüş biletini aldı sonra İtalya taraftarlarına çok büyük bir hüsran yaşatarak son maçtaki mağlubiyetiyle evine döndü. Kosta Rika’nın ölüm grubundan lider çıkması ve en zayıf 3 takım gösterin deseler mutlaka adı yazılacak olan Cezayir üst tura çıktılar. Açık söylemek gerekirse Kolombiya’nın aldığı 9 puan, Şili’nin İspanya’yı saf dışı bırakması ve aldığı 9 puana rağmen Belçika’nın oyuncularının dahi keyif almadığını düşündüğüm oyunu da beni şaşırttı.

16 takım tercihim arasındaki başarılı tercih sayısı 11, yani 2010 dünya kupası ile karşılaştırınca 1 artı puanım var ama 16’da 11 başarılı değil, en az 14 olmalıydı. Tabi bu kendimce belirlediğim bir kriter, son 16 takım arasında da tahminlerimi paylaşacağım.

Peki Bundan Sonra Ne Olacak? Dünya Kupası Gruplar Sonrası Tahminlerim…

Brezilya – Şili
Kolombiya – Uruguay
Fransa – Nijerya
Almanya – Cezayir

Bir taraftan Brezilya Güney Amerika temsilcilerini karşısına almış ve ev sahibi avantajıyla süpürüp yarı finale çıkması muhtemel. Diğer tarafta Avrupa’nın kalan büyük temsilcilerinden iki tanesi nispeten kolay rakiplerini eleyip Brezilya’nın yarı finalde rakibi olmak için kapışacaklar. Tahminim yarı finalin adı Brezilya – Almanya olacak. Çok zevkli bir mücadele izleyeceğimizden hiç şüphem yok.


Hollanda – Meksika
Kosta Rika  – Yunanistan
Arjantin – İsviçre
Belçika – ABD

Eşleşmelerin diğer tarafına bakıldığında ise kağıt üzerinde daha kolay görünen bir tablo var. Hollanda’nın performansı ve rakiplerine baktığımızda yarı finali göreceğini kolaylıkla söyleyebiliriz. Diğer tarafta ise Arjantin – Belçika eşleşmesi ve Hollanda’nın karşısında Belçika’nın çıkacağını tahmin ediyorum.Takımların performansını arttırarak biz futbolseverlere çok daha güzel maçlar seyrettireceklerine inanıyorum.

Final tahminim her ne kadar oynadıkları oyun bana hayal kırıklığı yaşatsa da Brezilya – Belçika 🙂

Şampiyon olmasını beklediğim son senaryomda tabi ki ev sahibi Brezilya…

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir