Brezilya Dünya Kupası

Brezilya Dünya Kupası müziği ile başlayalım öncelikle. 2. sıradaki Pitbull, Jenifer Lopez ve Brezilyalı pop star Claudia Leitte’nin söylediği “We Are One” isimli şarkı Brezilya Dünya Kupası müziği. Shakira da 2010’da olduğu gibi yine bir şarkı hazırlamış ama kesinlik favorim 2010 Dünya Kupası Müziği yani yine Shakira ama Waka Waka 🙂 Bu şarkılar bana aynı coşkuyu vermedi umarım kupa maçları bu coşkuyu sağlar. 2014’ün 2 şarkısının klibini paylaşıp tahminlerime geçeyim.


Shakira – Dare La La La (Brazil 2014)

Pitbull – We Are One (Ole Ola) [The Official 2014 FIFA World Cup Song]

Brezilya Dünya Kupası Grupları incelemesi yapıp tahminlerimi paylaşmaya çalışacağım. Bakalım 26 Haziran 2014 günü grup maçları bittiğinde tahminlerim ne kadar başarılı olacak. Grup sonrasındaki tahminlerimi de akabinde de tahminlerim doğrultusunda eleme aşamalarını ve yarı final final eşleşmelerini ve pek tabii şampiyon adayımı paylaşacağım. “Top yuvarlaktır, kazanan dört köşe” mottosundan yola çıkarak her türlü sürprize açık olan 90 dakikaların sonuçlarını tahmin etmek çok kolay değil, sadece içimden geçenleri paylaşacağım. Grup aşamalarının sonucunda son 16nın 14ünü bilmek başarı kriterim, sonrası papatya falı. 2010 tahminlerimde son 16’ya kalacak 10 takımı bilip kötü bir tahmin gerçekleştirmiştim. Bakalım Brezilya 2014’te ne kadar başarılı olacağım?

Brezilya Dünya Kupası Topu: Brazuca

2014 Brezilya Dünya Kupası’nın resmi futbol topu Adidas Brazuca

Adidas Brazuca
Adidas Brazuca

Brezilya Dünya Kupası Maskotu: Armadillo

Brezilya Dünya Kupası Maskotu Armadillo

2014 Brezilya Dünya Kupası Tahminleri

Brezilya Dünya Kupası A Grubu

Bu grubun en zayıf halkasının Kamerun olacağını düşünüyorum ve favorim doğal olarak ev sahibi Brezilya. 3 maç 9 puan yapacağını düşündüğüm Brezlya’dan sonra gruptan çıkacak ikinciyi 23 Haziran 2014’te Arena Pernambuco stadında oynanacak  Meksika – Hırvatistan maçının skorunun belirleyeceğini düşünüyorum ve bu takım Meksika olacak.

Brezilya Dünya Kupası B Grubu

En zayıf halka kağıt üzerinde Avustralya olarak görünüyor, favorisi ise son şampiyon İspanya. 13 Haziran’daki ilk maçların belirleyici olacağı ortada, 2010 dünya kupası finalinin rövanşıyla başlayacak olan grup maçlarında diğer maçı Şili kazanabilirse son hafta Hollanda karşısında bir umudu olabilir. Yine kağıt üzerinde Hollanda ilk ikinin iki büyük adayından biri ama 2012 Avrupa Şampiyonası’ndaki hayal kırıklığı istikrarsız görüntüsü aklımdaki soru işareti ve Şili’ye umut ışığı.

Brezilya Dünya Kupası C Grubu

En zayıf halka Asya temsilcisi Japonya ve bence net olarak favori olmasa da Yunanistan bu gruptan lider çıkacak görüntüsü söz konusu. Kolombiya için belirleyici unsur Falcao’nun sahada verimli olarak yer alabilmesi olacak fakat ben uzun sakatlık dönemi sonrası verimli bir Falcao beklemiyorum. İkinciliği Fildişi Sahili’nin alacağını öngörüyorum.

Brezilya Dünya Kupası D Grubu

 İki büyük Avrupa ülkesinin yer aldığı bu grupta en zayıf halka Kosta Rika, favorim ise Uruguay ayrıca sürpriz adayım da Uruguay. İkincilik için belirleyici unsur ilk hafta oynanacak İngiltere – İtalya maçı olacak ama çok tecrübeli tam bir turnuva takımı olan İtalya bu gurubu ikinci bitireceğini öngörüyorum.

Brezilya Dünya Kupası E Grubu

Dengelerin birbirine en yakın olduğu grup olan E grubunda en zayıf halka son dönemdeki çıkışına rağmen tecrübesiz Honduras, favorim ise dünya kupası bletini son anda alan Fransa. Eğer maçlar yüksek rakımda oynansa kesin Ekvador diyebilirdim ama mevcut şartlarda İsviçre ikincilik biletini alacak gibi görünüyor.

Brezilya Dünya Kupası F Grubu

Gruptan çıkacakları gözü kapalı yazacağımız iki gruptan bir tanesi F grubu ve en zayıf halka İran, favorim ise Messi’li Arjantin. İkincilik adayım ise net olarak Bosna Hersek. Biraz daha tecrübeli birr kadroya sahip olsalar sürpriz takımlardan biri olmaları işten bile değil ama bu turnuva tecrübe kazanmaları açısından iyi olacak Bosna Hersek için.

Brezilya Dünya Kupası G Grubu

Gruptan çıkacakları gözü kapalı yazacağımız iki gruptan bir diğerindeyiz. En zayıf halka olarak karar vermek pek mümkün değil Almanya’nın lider Portekiz’in ikinci olacağını söylemek çok zor değil. C.Ronaldo takımını dünya kupasına taşıdığı gibi gruptan da üst tura taşıyacaktır.

Brezilya Dünya Kupası H Grubu

Futbol oynanmadan skorları öngörmek çok mümkün olmasa da Kore’nin en zayıf halka olduğu grupta ilk sırayı çok sayıda genç yıldıza sahip olan Belçika alacaktır. İkinciliği ise yine bir Avrupa ülkesi olan Rusya olacağını buraya not olarak düşmek istiyorum.

Brezilya Dünya Kupası Stadları

Brezilya Dünya Kupası Son 16

Brezilya – Hollanda: Erken final sayılabilecek bu dev karşılaşma sonucunda ev sahibi avantajına sahip Brezilya adını çeyrek finale adını yazdıracaktır.

Yunanistan – İtalya: Defansif yönü güçlü iki futbol ülkesinin mücadelesinde turnuva konsantrasyonu yüksek olan İtalya çeyrek finale adını yazdıracaktır.

Fransa – Bosna Hersek: Son zamanların istikrardan uzak takımı Fransa bu turda Bosna Hersek’i geçemeyecek ve Bosna çeyrek fnale giden takım olacaktır.

Almanya – Rusya: Şampiyonluğun en büyük adaylarından bir tanesi olan Almanya çeyrek finale rahatlıkla ulaşacaktır.

İspanya – Meksika: Dünya kupası tecrübesi hafife alınamayacak olan Meksika’nın İspanya’ya direnmesi söz konusu değil. Çeyrek finale İspanya uzanacaktır.

Uruguay – Fildişi Sahilleri: Bu eşleşmenin galibinin Uruguay olacağını öngörüyorum, çeyrek finale Uruguay uzanacaktır.

Arjantin – İsviçre: Bu eşleşmede nispeten en kolay rakibi karşısına alan Arjantin çeyrek finale adını yazdıracaktır.

Belçika – Portekiz: Son 16’nın 3 ihtimalli maçı olacak ve çeyrek finale çıkan takımı kestirmek çok kolay olmasa da çeyrek finalin son biletini Belçika alacaktır.

Brezilya Dünya Kupası Çeyrek Final

Almanya – Bosna Hersek
Brezilya – İtalya
Arjantin – Belçika
İspanya – Uruguay

Brezilya Dünya Kupası Yarı Final

Brezilya – Almanya
İspanya – Belçika

Brezilya Dünya Kupası Üçüncülük Maçı

Almanya – Belçika

Brezilya Dünya Kupası Final

Brezilya – İspanya

Brezilya Dünya Kupası Şampiyonu

İSPANYA

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir