Ölünce Mail Adresimize Ne Olacak?

Sürekli değişen gelişen dijital dünya içerisinde birer veri üretim merkezi gibi çalışıyoruz. Bazı verileri iletişimde olduğumuz kişilerin görebileceği şekilde facebook, twitter, google plus vb yerlerden paylaşıyoruz; bazı verileri de sadece görmesini istediğimiz kişilerin ulaşabileceği şekilde paylaşıyoruz. Hem iş hem de kişisel maillerimizde de inanılmaz bir veri transferi var. Peki sürekli veri ürettiğimiz bu dünyadan göçüp gittiğimizde severek kullandığımız Google araçlarının akibeti ne olacak?

Ölünce Mail Adresimize Ne Olacak? Google bu kararı size bırakıyor. Sizin belirlediğiniz zaman aşımı süresi sonrası belirlediğiniz kişilere kısmi veya tümüyle erişim hakkı verebiliyorsunuz. Aşağıdaki yönergeleri izleyerek siz de bu ayarları yapabilir, Google hesaplarınıza ulaşacak kişileri belirleyebilirsiniz.

Uzun yıllar sonra Google kullanıcıları için bu konuda bir çözüm getirmiş ve “etkin olmayan hesap yöneticisi” başlığı altında bir çözüm sunmuş. Google hesabınıza giriş yaptığınızda profil fotoğrafınızı tıklayıp “hesap” seçeneğini tıklıyoruz ve Google hesabınızın ayarlar sayfasını açıyoruz.

Google ayarlar sayfanıza geldiğinizde burada kişisel bilgilerinizi düzenleyebildiğiniz, güvenlik ve dil seçeneklerinizi değiştirebileceğiniz, veri akışınızı yönlendirebileceğiniz ve hesap geçmişinizi görebileceğiniz bir panele ulaşmış olacaksınız. Bu panelde “veri araçları (data tool)” sekmesini seçiyorsunuz ve sol sütunda en altta göreceğiniz Etkin Olmayan Hesap Yöneticisi’ni Kur seçeneğini tıkladığınızda sizin hesabınız hakkında sizden sonra kimlerin ulaşabileceğini seçeceğiniz ekranlara ulaşacaksınız.

Google Veri Araçları

Etkin Olmayan Hesap Yöneticisi’ni Kur seçeneğini tıkladığınızda aşağıdaki gibi bir bilgilendirme sayfası karşınıza gelecek ve yönetebileceklerinizi göreceksiniz. Gerekli detay bilgileri aldıktan sonra “Kur” tıklayarak ayarlar sayfasına ulaşıyorsunuz. Google sizden sonra hesabınızın nasıl devam edeceğini insiyatifini size bırakıyor.

Google Etkin olmayan hesap yöneticisi

Etkin Olmayan Hesap Yöneticisi Ayarlar sayfasına geldiğinizde sırasıyla “beni uyar, zaman aşımı süresi, kişilere bildirme ve verileri paylaşma, isteğe bağlı olarak hesabı silme” seçeneklerini göreceksiniz. Beni uyar, hesabınızda herhangi bir işlem gerçekleştirilmeden önce uyarı gönderilecek iletişim bilgisi (mail veya telefon) giriyorsunuz. Zaman aşımı süresi, 3 aylık periyotlar halinde seçim yapabiliyorsunuz ve verdiğiniz iletişim bilgileri doğrultusunda 1 ay önce size bilgi veriyor. Kişilere bildirme ve verileri paylaşma, hesabınızın etkin olmadığı konusunda bilgi verilecek güvendiğiniz arkadaşlarınızdan veya aile bireylerinizi maksimum 10 kişi ekleyebilir ve hangi Google araçlarına ulaşabileceğini seçiyorsunuz. Gerekli zaman aşımı süresi sonrası yetki verilen profiller 3 ay süreyle bilgilere ulaşabilir ve verileri indirebilir.

Teknoloji 08.07.14 1 Yorum 2122 Okunma , , , , , , ,