Şirket Mailini Gmaile Yönlendirme Nasıl Yapılır?

Benim gibi Outlook kullanmayı sevmeyenlerdenseniz işte tam size göre bir yazı sizi bekliyor. İlk iş yerim dışında da hiç kullanmadım, gerçekten ciddi manada bir önyargıya sahibim ve bunu kıramıyorum. Belki de kırmak istemiyorum 🙂 Ben tüm herşeyi tek mail üzerinden yönetebilmek istiyorum ve uzun yıllardır gmail kullanıyorum, severek kullanıyorum.

Şimdi size şirket maillerinizi, outlook hotmail yandex gibi farklı mail sağlayıcılarından temin ettiğiniz mailleri veya yine farklı gmail hesaplarınızı kullanmak istediğiniz mail adresiyle beraber kullanabiliyorsunuz. Nasıl mı?

Maillerinizi Gmail’den Yönetmek

Beni tanıyanlar bilir, iedemirayak benim sosyal kimliğim. Aktif olarak bulunduğum tüm platformlarda iedemirayak olarak yer alıyorum ve gmail’de de durum aynı. Maillerimi yönetmek için seçtiğim merkez hesabım iedemirayak[A]gmail.com ve çok uzun zamandır kullanıyorum. Şirket maillerim de dahil diğer maillerimi buraya yönlendiriyorum ve sadece gmail hesabım içerisinden göndermem gereken mail adreslerimi ekliyorum. Burada kafamıza göre ekleme yapamıyoruz, zira 5 hesap ekleme sınırı var.

google ayarlar sekmesi

google ayarlar sekmesi

Gmail’imize giriş yaptığımızda sağ üst tarafta dişli şeklinde yer alan “ayarlar”ı tıklayıp açılan pencerede yine “ayarlar”ı tıklıyoruz.

– – – – – –

Google e-mail ekleme

Google e-mail ekleme

Gmail içerisinde kullanmak istediğiniz mail adresinizi yazarak “Sonraki Adım”a tıklıyoruz.

– – – – – –

Google Sahip Olunan E-Posta Ekleme

Google Sahip Olunan E-Posta Ekleme

Burada otomatik olarak smtp.siteadiniz.com olarak geliyor, mail.siteadiniz.com olarak değiştirmeniz gerekiyor ve akabinde mail adresinizi ve şifrenizi girerek “Hesap Ekle” demeniz yeterli. Bu işlem sonucunda gmail’e entegre ettiğiniz mailiniz ile gönderim yapabilirsiniz.

Google Mail Gönderimini Seçme

Google Mail Gönderimini Seçme

E-posta yaz dedikten sonra gönderen kısmında ana mailinizin yanında bir çentik oluşur ve tıkladığınızda hangi mailinizden gönderim yapmak istediğinizi seçebilirsiniz.

NOT:

Google e-mail Gönderme Hesabı Ekleme

Google e-mail Gönderme Hesabı Ekleme

Burada önemli bir detay aktarmak istiyorum. Normalde “herzaman varsayılan adresten yanıtla” seçeneği işaretli gelir, yanıtla dediğiniz zaman gmail adresinizden (varsayılan maili değiştirirseniz varsayılan mailinizden) gönderim gerçekleştirirsiniz. Kurumsal maillerinize cevap verirken gmail adresinizden göndermeniz pek hoş olmaz. Bu sebeple “iletinin gönderildiği adresten yanıtla” seçersek böyle bir sorunumuz olmaz, kafamız rahat olur 🙂

– – – – – –

Yeni Mail Gelmiş mi? (Gönder Al)

Yukarıdaki işlemleri yaptığınızda gönderim kısmını halletmiş oluyorsunuz ama mailleri almak için POP3 hesabı eklemeniz gerekiyor. Google mail kutunuzu belirli aralıklarla ziyaret eder 30-60 dakika arası bu kontrol periyodu. Aşağıdaki işlemi uygulayarak aynı zamanda istediğiniz zaman kontrol edebilirsiniz. Ayarlar sekmesi sonrası:

Google Hesaplar ve İçe Aktarma

Google Hesaplar ve İçe Aktarma

– – – – – –

Google Sahip Olunan E-Mail Ekleme

Google Sahip Olunan E-Mail Ekleme

Eklemek istediğiniz mail adresini giriyorsunuz ve “sonraki adım”a tıklıyorsunuz.

– – – – – –

Google şirket e-mail ekleme

Google şirket e-mail ekleme

Kullanacağınız mail adresinizi ve şifrenizi girdikten sonra mail.siteadiniz.com POP Sunucusunu ekleyip altındaki yönergelerden istediğinizi seçebilirsiniz. Mail yedeği olması açısından “Alına iletinin bir kopyasını sunucuda bırak” seçeneğini ve gelen kutusunda diğerlerinden ayırabilmek için “Gelen iletileri etiketle” seçeneğini işaretleyip yeni etiket belirleyerek maillerinizi gruplayabilirsiniz. Hesap ekle dediğinizde mail adresinize bir şifre gönderiyor ve 1 defaya mahsus bu şifreyi açılan pencereye girmek gerekiyor.

Google Hesaplar ve İçe Aktarma

Google Hesaplar ve İçe Aktarma

Mail gelip gelmediğini kontrol etmeniz için eklediğiniz mailin yanındaki “şimdi postaları kontrol et”e tıklamanız yeterli. Aynı anda 5 pop3 hesabı ekleyebilirsiniz.  Ben severek kullanıyorum, sizin de memnun olacağınızı umuyorum.