turkcell vodafone aveaKontörden liraya geçiş başladı ya 1 Nisan’da, gün özenle seçilmiş aslında!! Her zaman yaşadığımız gibi kurulu düzen üzerinde değişiklik yaptığımız zaman illa ki vatandaşa bir öpücük konduracaklar. 2005’de TL’den YTL’ye geçerken çıkan 50 ve 100 TL’lik banknotlar ve 2009’da YTL’den TL’ye geçerken çıkan 200 TL’lik banknotların iyi örnekler olduğunu düşünüyorum.

Biri değil ikisi değil hepsi bize bu şakayı yapıyor. Turkcell’de her yöne SMS 1 kontördü(yani 20 kuruş) şimdi 30 kuruş, Vodafone’de kullandığım tarifede 5 dakikası 1 kontöre konuşuyordum yani 20 kuruşa denk geliyordu şimdi 5 dakikası 30 kuruşa konuşuyorum. Bu tarifeler bana özel olduğuna göre hepimiz aynı şekilde konuşuyoruz.

Bu zamana kadar GSM şirketleri birbirlerinden müşteri koparmak için denemedikleri yöntem kalmayan en kolay yöntem olarak gördükleri fiyat kırarak karlılıkta dibe vurdukları dönemin ardından bu “geçiş!” döneminde birlikte birlik olup %50 zammı hissettirmeden giydirivermişler.

Kontör kaç kur”uştu?”, “Kaç dakikasını ne kadara konuşuyorduk?” vb kafa karıştıcı dönem soruları ardında herkes kavramış olduğunda üzerinden çok zaman geçmiş ve bu zam hissedilmemiş ya da kabullenilmiş olacak. Merak ediyorum faturalı hat sahipleri için bunu nasıl uyguluyorlar? İki ihtimal var ya %50 zamlı olarak ya da ücretlendirme periyotlarını uzatarak. Önceden taahhüdünü aldıkları paketlerde ücretlendirme periyodunda değişiklik yapılacağını düşünüyorum. Faturalı hat kullanıcılarının bu dönemden itibaren dikkat etmesini öneririm, faturalarınız şişmesin sonra.

Eğer faturalı hatlarda ücretlendirmeye dokunmamışlarsa ki hiç ihtimal vermiyorum, o zaman faturalı hattı cazip hale getirmiş oldukları ortaya çıkar ki o zaman faturalı hatta bir talep ortaya çıkacaktır.

Her neyse işte %50’miz hepimize hayırlı olsun.


Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir